Fri for mobberi
I Løvehuset har vi tilkøbt Maryfondens "Fri for mobberi". Læs nærmere om projektet på deres hjemmeside:
Det er materiale særligt udviklet til aldersgruppen 3-6 år (børnehaven), og består af samtalekort og -billeder, hvor børnene får fremstillet en relaterbar situation, som kan skabe dialog omkring, hvordan man er en god ven, hvad man kan gøre i en given situation - både for at hjælpe sig selv og andre - og hvordan man kommer godt videre.
Vi har stor fokus på mobberi - det hører sig ikke til, og opstår det, tager vi godt hånd om det! Vi starter allerede ved overgangen fra vuggestue til børnehave/ved børnehavestart, hvor barnet får en Fri for mobberi - bamse, der skal bo i børnehaven. Det er en, der følger barnet i hele børnehavetiden, og børnene er gode til at hente hinandens bamser, hvis en ven er ked af det. I Løvehuset bor den store Fri for mobberi-bamse, som vi desuden bruger i samtaler og aktiviteter omkring mobberi. Vi oplever, at bamserne er med til at give en ekstra tryghed.
Aktiviteter omkring mobberi:
Vi har fokus på det at "drille". Man kan drille for sjov - og drille for alvor. Når man driller for sjov, har vi det sjovt sammen og griner. Det er en måde at have positiv kontakt på, og gør, at vi kommer tættere på hinanden - der sker en inkludering. Hvis man driller for alvor, overskrider man en andens grænser og skubber dem væk – der sker en ekskludering.
Et af Fri for mobberis mantraer er, at 'den man rører, mobber man ikke'. Derfor praktiserer vi ofte, at børnene masserer hinanden. En pædagog instruerer sammen med den store bamse, og samtidig hører vi afslappende musik. Det skaber noget ro, en kropsforståelse og en bedre social samhørighed, som vi oplever, at børnene tager med videre efter endt aktivitet.